Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

torsdag 4 augusti 2016

Vegansk chokladmousse

Ännu en favorit! Har gjort denna mousse ett flertal gånger denna sommar, både som efterrätt till andra samt mellanmål till mig själv (mer ofta det senare alternativet). Den är proppad med nyttigheter, bl.a. avokado, som ger en krämig och fyllig konsistens. Att bereda denna mousse är busenkelt och går oerhört fort, men trots detta är det svårt att finna en godare chokladmousse!


Ingredienser:
(Ca. 3-4 port)
2-3 bananer 
2 avokado 
5 färska dadlar
2,5-4 msk kakao
1 nypa flingsalt 

Gör så här:
  • Skala bananerna, gröp ur avokadon, kärna ur dadlarna och lägg sedan allt i en bunke tillsammans med kakao och flingsalt.
  • Mixa slät med en stavmixer och tillsätt ev. mer banan/kakao om så önskas.
  • Servera direkt eller förvara i kylskåp tills servering. Jag tycker den blir godare om den får stå till sig i kylen tills den kallnat. Blir det någon mousse över håller den sig ätbar i kylskåpet i 2-3 dagar.