Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

torsdag 30 juni 2016

Raw Mockarutor

Här kommer ett recept på choklad/kokos-bars. Perfekt som energi när det saknas, eller som nyttigt godis när sötsuget dyker upp. En raw version på mockarutor kan man säga. Jag tycker även att de smakar som en mörkare version (som i högre kakaohalt) av delicato-bollar. Goda är de i vilket fall!


Ingredienser:
(Ca. 16 st)
Lager 1:
2 dl mandlar (blötläggs helst ca. 8 timmar innan)
1 dl kakao
15 färska dadlar
2,5 dl kokosflingor
0,5 dl kokosolja (blir en kompakt "bar" konsistens. Tillsätt upp till ytterligare 1 dl för en mjukare konsistens)
1 krm havssalt
Lager 2:
1 dl cashewnötter
0,75 dl kakao
8 dadlar
3-4 msk kokosolja
-Drygt 1 dl kokosflingor till topping

Gör så här:

Första lagret:
  • Blötlägg mandlarna i ca. 8 timmar. Låt rinna av ordentligt.
  • Mixa dem sedan i en stark matberedare. Tillsätt kakao och salt och fortsätt mixa.
  • Kärna ur dadlarna och tillsätt dem ett efter ett medan matberedaren är igång.
  • Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa tills att allt har blandats till en deg.
  • Blanda ned kokosflingorna för hand.
  • Flytta över till en liten form (ca. 20x20), fördela jämt och tryck ut degen så att den blir packad. Ställ i frysen under tiden du gör i ordning andra lagret

Andra lagret: 
  • Smält kokosoljan och låt svalna.
  • Mixa cashewnötterna i matberedaren. Tillsätt kakao och mixa tills blandat.
  • Kärna ur dadlarna och tillsätt dem ett efter ett medan matberedaren är igång.
  • Tillsätt den smälta kokosoljan och mixa väl.
  • Ta ut formen ur frysen och pressa ned andra lagret över det första. Släta till och strö över kokosflingor så att de täcker väl. 
  • Ställ in frysen i ca. 1 h. 
  • Ta sedan ut ur frysen och skär upp i önskad storlek.

Förvara i kylen eller i frysen. (den håller sig ett par veckor i kyl och ca. 2 månader i frys).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar