Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

tisdag 23 juni 2015

Auberginebiffar med majs, paprika och parmesan

Det har tyvärr inte blivit mycket uppdaterat här sedan jag återvänt från staterna då tiden ej räckt till, men igår hade jag ledigt och passade då på att testa mig på att laga auberginebiffar, något jag inte gjort förut. Inspiration fann jag från googlande och bilder på nätet och biffarna blev i slutändan riktigt goda!


Ingredienser:
(Ca. 10 biffar)
500 g aubergine
1/2 röd paprika (drygt)
1 mellanstor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar
Olivolja
2 dl riven parmesan eller grana padano
1 dl fryst majs (tinad)
Färsk basilika, ca. 3 msk hackad
1 ägg
2 msk potatismjöl
2-3 msk ströbröd

Gör så här:

  • Hacka auberginen, paprikan och löken i tärningar och finhacka vitlöken.
  • Placera allt på en ugnsplåt och strö över salt, peppar och olja och rör om. (Ca. 1 tsk salt, 0,5-1 tsk peppar och 2 msk olja)
  • Rosta i ugn i 225 grader ca 20 min tills allt mjuknat och börjat få lite färg. Rör om efter hälften. Ta ut och låt kallna.
  • Riv osten och blanda ned den samt majs och basilika. Smaka av och krydda ev. om det behövs, exempelvis med örtsalt.
  • Rör ned ägg, potatismjöl och ströbröd.
  • Stek i olivolja några minuter på varje sida tills de fått färg.
  • Servera med quinoa, bulgur eller liknande och en god sås.