Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

lördag 8 november 2014

Kanelkanderade pecannötter

Mycket roligt hände när man var yngre; marknader var för mig en stående höjdpunkt varje år. På marknader fanns/finns det ofta mycket gott att köpa och kanderade mandlar var ett av alla goda ting! När jag nyligen snubblade över en bild på kanelkanderade pecannötter på internet kunde jag inte låta bli att testa själv, och vilken sensation! Något beroendeframkallande!! Jag drog ned på mängden socker i receptet eftersom att de annars skulle blivit för söta för min smak (jag skulle kunna tänka mig att minska sockermängden ytterligare lite till.), så sockermängd beror lite på preferenser, men jag garanterar att detta är en hit vilken mängd socker du än väljer att hälla i!


Ingredienser:
5 dl pecannötter
0,5 dl råsocker - mer eller mindre
2 tsk kanel
0,4 dl vatten

Gör så här:
  • Häll alla ingredienser i en stekpanna och slå på medelvärme.
  • Rör om så att allt blandas och fortsätt sedan röra kontinuerligt medan sockret smälter (och täcker nötterna ordentligt).
  • Stek i ca. 5 minuter tills nötterna fått en lätt rostad yta.
  • Häll över till en bakplåtspappersklädd plåt och låt svala ordentligt innan servering.

Nu i juletider passar det utmärkt att förpacka dessa i en glasburk och ge bort som julklapp. Mycket uppskattat vill jag lova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar